Uzależniasz swoją decyzję o wyborze firmy szkoleniowej lub konkretnego kursu od:
cen i czasu trwania kursu
programu i kwalifikacji trenerów
miejsca szkolenia
opini przekazanej przez znajomych lub z internetu
pozycji firmy w wyszukiwarkach stron
atrakcyjności zdjęć z galerii
wybór przypadkowy

Michał Jancik


Zawodowo zajmuje się winami od 1995 roku.

Praca:

  

  • od 2005 do 2011 - instruktor, wykładowca w Galicyjskiej Szkole Smaku 

 

Poprzednio m.in.:

  • współwłaściciel i prezes zarządu firmy Galicyjskie Piwnice Win sp. z o.o., zajmującej się importem i dystrybucją win z całej Europy.
  • ekspert, trener w programie Turystyka Wspólna Sprawa, realizowanym przez DGA s.a.
  • sommelier w Restauracji Piwnica Świdnica we Wrocławiu,
  • sommelier/kelner w Restauracji Wentzl - Kraków,
  • kelner w restauracji hotelu Elektor - Kraków,
  • barman w restauracji Pod Aniołami - Kraków.


Główne sukcesy:

  • 1995 - DYPLOM BARMAN-MIKSER QUALIFICATION CERTIFICATE BARTENDER
  • 1996 - II miejsce w Mistrzostwach Polski Sommelierów w Krakowie
  • 1996 - I miejsce w konkursie na reprezentanta Polski
  • 1996 - półfinały Mistrzostw Europy Sommelierów w Reim
  • 1997 - I miejsce w Konkursie Młodych Sommelierów „Sopexa” w Warszawie
  • 1998 - półfinały mistrzostw Świata Sommelierów w Wiedniu
  • 2000 - I miejsce w Mistrzostwach Polski Sommelierów w Krakowie